Vores opholdssted for børn er godkendt med op til 7 pladser i henhold til Servicelovens § 66 stk.1 nr. 5.


Børn, der bor i vores opholdssted, går også i skole her. Dette helhedstilbud er et bærende element i det pædagogiske og terapeutiske arbejde med børnene, og en afgørende faktor for dagligdagens rytme. Børnene bor i opholdsstedet året rundt. Vi tilstræber, at alle er hjemme hos deres forældre hver anden weekend, i julen og i en eller flere uger af sommerferien.


Vore bygninger er indrettet, så børnene bor sammen i små grupper, men på hver sit værelse. Selve dagligdagen er bygget op over en harmonisk, afvekslende og for børnene overskuelig rytme. Den personlige pleje er en væsentlig del af arbejdet. Barnet lærer i videst muligt omfang selv at stå for den personlige hygiejne, selv at tage tøj af og på, at spise – og i det hele taget at deltage i hverdagens mange gøremål. Der hvor egne evner ikke rækker, får barnet naturligvis den fornødne hjælp.

Det varme måltid spiser vi midt på dagen. Med en god, lødig kost baseret på biodynamiske og økologiske råvarer styrkes børnenes konstitution og modstandskraft. Og hvor det er muligt deltager børnene i køkkenaktiviteter som bagning og madlavning. Måltiderne er i høj grad også et socialt anliggende. Alle mødes og fortæller om sine gøremål – og får mulighed for at øve sig i at være opmærksomme på hinanden. Efter middagen er der hviletime hvor alle børnene opholder sig på deres værelser.

I legen øver barnet sig i at blive voksen. Derfor gør vi meget ud af at skabe gode legemuligheder både ude og inde. Hvor der i legen indgår legetøj eller redskaber, bestræber vi os på, at disse er af naturmaterialer. Dette for at sikre børnene “ægte” sanseoplevelser – uden de kunstige materialers sansebedrag. Ofte skal børnene lære at lege, og vi hjælper da med at udvikle gode og udfordrende lege.


Læs vores YDELSESBESKRIVELSE her i sin fulde ordlyd.